Dra om el

Dra om el i hus – byta ut ditt elsystem

Har du ett hus som är runt 50 år eller mer och med ett elsystem som aldrig bytts ut? Då kan det vara dags att dra om elen i huset. För som allt annat åldras ledningar, elcentral, elmätartavla och strömuttag och i slutändan blir det nödvändigt att se över och uppgradera ditt elsystem.

Våra behöriga elektriker hjälper dig med allt från att se över ditt elsystem och ge dig ett professionellt utlåtande till att utföra en total renovering av elen i ditt hus. Kontakta oss idag för en offert.

Dra om el är en investering i säkerhet

Det kan kännas både bökigt och kostsamt att byta ut sitt elsystem, men är det gammalt är det ofta direkt nödvändigt för ett säkert boende. Efter ett antal år börjar nämligen kablar och ledningar brytas ner och risken för brand och andra olyckor ökar markant. Är ditt elsystem runt 50 år gammalt bör du därför starkt överväga att kontakta oss för en kontroll.

Instabil el betyder otrygg tillvaro

Det som händer är att komponenterna i gamla elinstallationer kan bli instabila. Detta ger en förhöjd brandrisk och elbränder är idag den vanligaste orsaken till att hus brinner ner. Villor och privatbostäder är mer utsatta än flerbostadshus, där elrenovering i allmänhet sker kontrollerat.

Vi ger dig status på ditt elsystem

Kanske har du flyttat in i ett äldre hus och saknar insikt i status på ditt elsystem? Lev inte med den osäkerheten! Vi ser till att du får en tydlig bild av läget och ger våra trygga rekommendationer. Behöver du dra om elen i huset ger vi dig en offert på hela jobbet och med oss kan du använda dig av ROT-avdrag; ett bra sätt att sänka kostnaden för att byta elsystem då vi ger dig 30 % på arbetskostnaden upp till 50.000 kronor.

Anlita endast en auktoriserad elektriker för elrenovering

När det är dags att dra om el i villa skall du alltid använda dig av en auktoriserad elektriker. Att dra om sin el är ett omfattande arbete som alltid ska utföras av fackmän. Förutom att det är för din säkerhet så är det ett krav från alla försäkringsbolag. Kontakta oss så har du tagit första steget mot en tryggare tillvaro hemma.

Kontakta oss - Vi svarar 24/7

Enkelt att boka en elektriker:

  1. Ring oss på 08-551 223 05 eller fyll i kontaktformuläret.  
  2. En av våra bokare kontaktar dig och går igenom ditt arbete.  
  3. Du får en bekräftelse på en bokad tid.  
  4. En lokal elektriker utför arbetet.  
  5. Du får faktura på arbetet. 

Ett modernt team av lokala elektriker!

Det bästa av två världar! Den lokala hantverkaren med det stora kunnandet och det moderna företaget för att erbjuda en smidig kundresa.

Renovering av el – så går det till

Ditt elsystem består av olika delar, exempelvis mätartavla, elcentral, elledningar och strömuttag. Samtliga delar slits med åren och slutligen måste de bytas ut. Detta tar våra auktoriserade elektriker hand om vi byte av elsystem. En elrenovering består av ett antal delmoment:

  • Byte av ledningar
  • Byte av vägguttag och strömbrytare
  • Byte av elcentral och elmätartavla
  • Eventuella kompletteringar av eluttag, installation av elburen golvvärme etc.

Elrenovering – steg för steg

Ett vanligt första steg är att vi utför ett el-test i din fastighet. Detta för att ta reda på om det är läge för ett elsystemsbyte. Vår undersökning kommer att visa alla befintliga fel och brister i ditt elsystem. Därefter får du själv, utifrån våra rekommendation ta ställning till om du vill vidta åtgärder eller avvakta. Du får i lugn och ro och fundera på hur du vill göra och vi lämnar offert på hela arbetet.

Är det läge att dra om elen i ditt hus så kan det gå till så här.

1. Ledningarna byts ut

Våra elektriker bryter strömmen, öppnar upp vägguttagen och byter ut de gamla ledningarna mot nya, jordade. De byter därefter ut strömbrytarna för att sist sätta dit jordade kontakter.

2. Installation av nya strömbrytare, eluttag och lamputtag

Det finns ett stort utbud på marknaden, mer eller mindre designade, och vi installerar ditt val av produkter.

3. Byte av proppskåp/elcentral

Här byts proppskåp/äldre elcentral och elmätartavla mot ny modern elcentral med jordfelsbrytare. För detta krävs bara halva arbetsstyrkan. Slutligen ska anläggningen färdigställas samt testas så att allt fungerar efter installationen.

Utöver ovan steg väljer många att komplettera med montage av fler eluttag och ofta golvvärme. Även installation av brandvarnare med trådlös kommunikation är ett vanligt tillval.