Elcentral Vasastan

Fasta priser på byten av elcentral

En välfungerande elcentral är nödvändig i varje bostad. Har det blivit dags att byta ut ditt gamla proppskåp till en ny, modern och säker elcentral med jordfelsbrytare så är vi rätt leverantör. Vi erbjuder fasta priser på byten av elcentral – och utrustar allt från den lilla lägenheten till den stora villan.

Kontakta oss idag för offert med fast pris på hela jobbet. Vill du använda dig av ROT-avdraget så minskar du arbetskostnaden med 30 % med avdraget direkt på din faktura.

Vad är en elcentral och varför ska den bytas

Det är från din elcentral eller proppskåp som bostadens alla elledningar förgrenas ut för att ge ditt hus eller lägenhet strömförsörjning. Det är även här säkringar löser ut och bryter strömmen om elsystemet överbelastas. Detta för att förhindra olyckor eller bränder. En elcentral är i de flesta bostäder placerade i hallen.

Anledning att byta elcentral

Primärt är att det ökar säkerheten i din fastighet betydligt. En elcentral åldras och ett äldre proppskåp erbjuder mindre säkerhet än en modern elcentral, som reagerar blixtsnabbt och slår ifrån strömmen på bråkdelen av en sekund när det krävs. En viktig skillnad är att proppskåp sällan är utrustade med jordfelsbrytare, en billig livförsäkring och som minimerar risken för skador, personskador eller elbrand vid felström. Genom att byta elcentral minskar du aktivt risken för olyckor avsevärt.

När är det läge att byta till ny elcentral?

Frågan är ofta inte om utan när du ska byta till en ny elcentral. Sitter du med ett äldre proppskåp eller en elcentral som inte fungerar optimalt är det en mycket klok och prisvärd investering som ökar säkerheten i din fastighet avsevärt. En elcentral ska dock alltid installeras av en behörig elektriker på ett auktoriserat elinstallationsföretag, som vårt. Är du osäker på skicket på din befintliga elcentral så hjälper vi dig gärna med en bedömning.

Tecken på att det kan vara dags att byta elcentral:

  • Din elcentral är 30-50 år gammal
  • Din elcentral saknar jordfelsbrytare
  • Proppar går/säkringar löser ofta ut när du sätter på diskmaskinen, micron etc.
  • En större renovering planeras och du kan vid byte av elcentral åtgärda att varje vitvara får en egen säkring

Kontakta oss - Vi svarar 24/7

Enkelt att boka en elektriker:

  1. Ring oss på 08-551 223 05 eller fyll i kontaktformuläret.  
  2. En av våra bokare kontaktar dig och går igenom ditt arbete.  
  3. Du får en bekräftelse på en bokad tid.  
  4. En lokal elektriker utför arbetet.  
  5. Du får faktura på arbetet. 

Ett modernt team av lokala elektriker!

Det bästa av två världar! Den lokala hantverkaren med det stora kunnandet och det moderna företaget för att erbjuda en smidig kundresa.

Fördelar med att byta till modern elcentral

Att byta ut en åldrad eller dåligt fungerande elcentral till en ny ger ovärderliga fördelar till en låg kostnad. Våra behöriga elektriker ser till att din el omfattas av det skydd som en modern anläggning erbjuder. Om olyckan mot förmodan skulle vara framme är det också viktigt i försäkringsärenden att du sett över ditt hus och att du anlitat en behörig elektriker som utfört en godkänd installation.

Argument för att byta elcentral

Några punkter som sammanfattar det självklara med att ha en modern, säker elcentral på plats i ditt hem.

Säkrare

En modern elcentral minskar betydligt risken för olyckor. Detta genom blixtsnabbt reagera och slå ifrån strömmen på bråkdelen av en sekund och på så sätt avvärja farliga situationer.

Jordfelsbrytare ingår

Vi ser till att jordfelsbrytare monteras vid byte av elcentral, något som ytterligare ökar säkerheten.

Flexibla för moderna funktioner

En modern elcentral rymmer fler funktioner, exempelvis centrala system för ljusvariationer, jordfelsbrytare och klimatstyrning.

Lättare att hantera

En modern automatsäkring i en elcentral återställs genom att vippas upp för att återuppta normal drift. Till skillnad från den gamla proppen som utlöses en gång och sedan måste bytas ut och hållas i lager hemma.

Mindre skrymmande

En modern elcentral är betydligt mindre och mer kompakta och estetiska än gamla tiders proppskåp.